Czym jest wilk do mięsa Stalgast?
Wilk do mielenia mięsa jest popularnym oraz profesjonalnym urządzeniem wykorzystywanym w małych, średnich i dużych zakładach gastronomicznych. Wykorzystuje się go do mielenia i rozdrabniania dużych ilości surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa w krótkim czasie. Dzięki niemu praca staje się o wiele prostsza i szybsza. Wilki do mięsa rozróżnia się po rozmiarze sitek — im większy, tym bardziej profesjonalny oraz nadający się do dużych zakładów gastronomicznych. Zazwyczaj są to rozmiary: 8, 12, 22. Ten pierwszy to tak zwany wilk pomocniczy, który stosowany jest w domach. Najczęściej wybierane są dwunastki, ponieważ nie zajmują aż tyle miejsca, a są bardzo wydajne.
Wilk do mięsa — Stalgast
Wilk do mięsa Stalgast o indeksie 721129 jest pomocniczą maszynką do mielenia mięsa, która wykonana jest ze stali nierdzewnej oraz z anodowanego aluminium. Wydajność tej maszynki wynosi 85 kg misa na godzinę, a jej moc to 250 W. Wyposażona jest w zdejmowaną głowicę, tacę wykonaną również ze stali nierdzewnej oraz rewers w celu łatwiejszego odkręcania sitka. W komplecie znajdują się sitka o prześwicie 3, 5 i 8 mm (średnica sitka wynosi 6,8 centymetra). Ma także zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe, które chroni ją przed przegrzaniem (ciągła praca do 25 minut). Zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004 PE spełnia wszelkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia w kontakcie z żywnością.
Akcesoria kuchenne firmy Stalgast
W bogatej ofercie firmy Stalgast oprócz profesjonalnych szaf chłodniczych, zmywarko-wyparzarek, wilk do mięsa Stalgast, witryn chłodniczych, a także warników do wody znajdziesz również pojemniki nierdzewne, profesjonalne sztućce, kubki, prowadnice do podwieszania szkła, talerze, garnki nierdzewne, torby do pizzy, blachy oraz wiele, wiele więcej. Dzięki temu jesteś w stanie wyposażyć sowa kuchnię lub dom w profesjonalne sprzęty o najwyższej jakości. Firma Stalgast przykłada bardzo dużą wagę do wykonania oraz unowocześniania swoich produktów, dlatego są one innowacyjne i wielozadaniowe.